Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri bence asma yaprağı sarması
500 gr asma yaprağı
1 su bard. pirinç
sıcaksu
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
nane
yaprakları 5 dakika kadar kaynar suda tutuyoruz. Soğanı rendeleyip kavuruyoruz, hafif pembeleşince içine karabiber, toz biber, salça, tuz, nane ve pirinci de ekleyip ocaktan alıyoruz . Tencerenin altına bir sıra boş yaprak koyuyoruz. Her bir yaprağın içine 1 tepeleme çay kaşığı iç koyup sarıyoruz. Yaprakların en üstünü de bir sıra boş yaprakla kapatıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder