19 Ekim 2013 Cumartesi

Köfteli Türlü Yemeği

Benimle özdeşleşmiş bir yemeği anlatmak istiyorum. Çok lezzetli ve çok güzel bir yemek en azından denemenizi tavsiye ederim. Lafı uzatmadan yemeğe geçeyim :)

Malzemeler: 

>patlıcan
>kabak
>patates
>yeşil/kırmızı biber
>Domates
>Domates ve azıcık biber salçası

Köftesi için 

>Kıyma
>bayat ekmek 
>Tuz
>Karabiber 
>Kırmızı biber
>kimyon 

Hazırlanışı:

Sebzeleri güzelce yıkayıp Küp küp doğruyoruz. Daha sonra patatesleri patlıcanları ve kabakları hafif kızartıyoruz. Hafif çünkü yemeğin içinde ezilip kaybolmasınlar. 

Bu aradada köftemizide yapalım.

Bunun için köftemizin kıymasını yoğurma kabımıza koyuyoruz üzerine ısladığımız ekmeği katıyoruz baharatlarıda kullandığınız köfte miktarına ve damak zevkinize göre katıyoruz ( çünkü köfte az veya çok olması isteğe bağlı 200-300 gr yeterli)  
Baharatları 1 çay kaşığını silme şekilde katabilirsiniz. bunları güzelce yoğurup yuvarlak misket köfte gibi şekil veriyoruz. daha sonra tavada azıcık kızartıyoruz. 
Daha sonra tencerimizin dibine azıcık yağ koyuyoruz azıcık çünkü zaten malzemelerimiz azıcık kızarmış şekildeler . Neyse yağımızı koyduk ve biberlerimizi katıp biraz karıştırıyoruzdaha sonra patates ve diğer malzemelerimizi katıyoruz. Domateslerimizi minik minik doğruyoruz ve yemeğimize katıyoruz. Genişce bir kabın içine 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ve az bir miktarda biber salçası katıyoruz üzerine sıcak suyu koyarak salçayı biraz eritip yemeğe döküyoruz azıcık suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.


Gerçektende nefis bir yemek AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder